Van otthon ETA konyhai robotgépe? Mindig tudja, hogy mikor melyik kiegészítőt kell használni? Ha néha elgondolkodik, hogy melyik keverőt vagy dagasztót kell használni, jó helyen jár. Érdemes tisztában lenni azzal, hogyan használhatja a kiegészítőket a lehető leghatékonyabban, mert nemcsak, hogy megkönnyítik a munkáját, de a megfelelő kiegészítők használatával a kulináris alkotásait is tökéletesítheti! Nézze meg, hogyan!
Habverő – könnyű tejszínhez és kemény habhoz
A habverő jól jön:
● tejszínhab felveréséhez,
● fehérjehab felveréséhez,
● palacsinta-, lángos- vagy kuglóftészta készítéséhez, illetve piskótatésztákhoz.
Úgy van megtervezve, hogy hatékonyan összekeverje az összetevőket, és levegőt juttasson a keverékbe, biztosítva a kívánt könnyedséget és textúrát.
Flexi/rugalmas habverő – selymes krémekhez és könnyű tésztákhoz
A Flexi habverő ideális választás a következőkhöz:
- könnyű keverékekhez,
- tortakrémekhez,
- piskótatésztákhoz,
- olyan tésztákhoz, mint például piték és egyéb finom pékáruk.
Ez a habverő a finom keverés elvére építve dolgozik, ami biztosítja a tökéletesen sima és egyenletesen összekevert tészta vagy krém állagát. Rugalmas széle hatékonyan összegyűjti az összes hozzávalót, megakadályozva, hogy azok rátapadjanak az edény falára. Nem hoz létre túl sok levegőbuborékot a keverékekben, így azok könnyűek, de mégis tömörek maradnak.
Dagasztó kar/horog – a tészták könnyed feldolgozásához
A dagasztó horog időt takarít meg és megkönnyíti a munkát a konyhában. Az alábbi tészták készítéséhez ajánljuk:
- kenyér,
- kalács,
- focaccia,
- bukta.
Ez a horog hatékonyan dolgozza fel a sűrűbb keverékeket is. Különösen akkor jön jól, amikor élesztős tésztákkal dolgozik, amelyek alapos dagasztást igényelnek. A dagasztó horoggal biztos lehet benne, hogy tésztái mindig megfelelően lesznek feldolgozva, és készen állnak például a kelesztésre, mindezt felesleges erőfeszítés nélkül!
Dagasztó kar/horog gluténmentes tésztákhoz – nélkülözhetetlen cöliákiások számára
Ha a gluténmentes sütés mellett dönt, számítson arra, hogy a nyersanyagok feldolgozása nehezebb lesz. A gluténmentes tésztákhoz készült dagasztó horog kifejezetten arra lett tervezve, hogy hatékonyan keverje és simán dolgozza fel az összetevőket. Kiválóan leszedi a hozzávalókat a tál faláról, és egyenletesen dagaszt, így ideális a gluténmentes tészták elkészítéséhez. Ez a horog segít jobb eredményeket elérni, és könnyebben készíthet finom házi gluténmentes péksüteményeket.
Keverőkar – a folyékony és száraz hozzávalók összekeverésére
A keverőkar nagyszerű eszköz, ha száraz és folyékony hozzávalókat kell összekevernie, például:
● forma sütemény készítésekor,
● öntött desszertekhez tepsiben.
Ez a típusú kar ideális olyan receptekhez, amikor csak annyi a feladat, hogy az összes hozzávalót egyenletesen összekeverje. A keverőkar biztosítja, hogy minden hozzávaló tökéletesen összeálljon, és sima, egyöntetű keveréket kapjon, anélkül, hogy nem kívánt csomók vagy felesleges légbuborékok keletkeznének.
A bolygóműves keverési rendszerrel ellátott konyhai robotok megbízhatóak
Az ETA konyhai robotok bolygóműves keverési rendszerrel vannak felszerelve. Ez úgy működik, hogy a keverőfej egyszerre két irányba forog – az egyik irányba a tengelye körül, a másik irányba pedig a keverőtál szélén.
Ez azt jelenti, hogy minden hozzávalót egyenletesen kever, és tökéletesen feldolgoz anélkül, hogy a tál falán maradékok maradnának. Ezzel a keverési rendszerrel és a megfelelő keverőfejjel könnyedén elkészítheti a tészták, krémek és egyéb keverékek tökéletes textúráját.
Ha már idáig eljutott, akkor jól ismeri az ETA konyhai robotokkal való sütés és főzés alapjait. Mentse el ezt a cikket, hogy legközelebb, amikor tanácstalanul áll a konyhában, kéznél legyen. És meglátja, hogy az eredmény tökéletes lesz!