Alap joghurtfagylalt

Alap joghurtfagylalt

 

Megbízható recept selymesen krémes fagylalthoz, amelyet ízlése szerint ízesíthet. A könnyű állagot a keverék egyenletes felverésével és a jégkrém- vagy muffinformákban való lehűtésével érheti el. Így mindenki megkaphatja a maga adag boldogságát.

 

Hozzávalók:


200 ml habtejszín
500 g zsírosabb, krémesebb natúr joghurt
3 evőkanál méz

 

Elkészítés:

 

Verje fel a tejszínt habbá. Keverje hozzá a joghurtot és a mézet, amíg a massza sima, krémes állagú nem lesz. Ossza el jégkrém- vagy muffinformákba, majd tegye legalább 6 órára a fagyasztóba.

Lehetséges kombinációk:

Narancsos kakukkfűvel

2 bio narancs
2 szál kakukkfű

A narancsokat mossa meg, a héját finomra reszelje le, a levét facsarja ki. A kakukkfüvet törje össze, és keverje össze a narancslével. A levet és a reszelt héjat keverje bele az alapmasszába.

 

Eper bazsalikommal

100 g eper
1 marék bazsalikom
1 evőkanál őrölt fahéj

Az eprek szárát távolítsa el, óvatosan mossa meg, majd vágja kisebb darabokra. A bazsalikomot törje össze mozsárban, keverje össze a fahéjjal és az apróra vágott eperrel, majd dolgozza az alapmasszába.

 

Sós mogyoró

100 g sózott mogyoró
2 szál koriander

A mogyorót őrölje finomra, a koriandert vágja apróra, majd keverje össze az alapmasszával.

 

Rebarbara menta

200 g rebarbara
2 evőkanál nádcukor
100 ml víz
1 marék mentalevél

A rebarbarát hámozza meg, kockázza fel, főzze puhára cukorral és vízzel, majd hagyja kihűlni. A mentaleveleket vágja apróra, keverje össze a rebarbarával, majd dolgozza az alapmasszába.