Epres sorbet mentával és proseccóval

Epres sorbet mentával és proseccóval

 

Eper buborékokkal – olyan kombináció, ami nemcsak pohárban finom, hanem fagyasztott formában tálalva, tálkában is. Az eper sorbet pillanatok alatt elkészíthető.

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

 

500 g érett eper
1–2 teáskanál finomra vágott menta (helyettesíthető bazsalikommal vagy citromfűvel) + a szóráshoz
50 ml prosecco
Ízlés szerint édesíthető egy kevés mézzel vagy cikória sziruppal
Díszítéshez egy szál fűszernövény (attól függően, hogy melyiket használta)

 

Elkészítés:

 

A megmosott, érett epreket szabadítsa meg a száruktól és vágja félbe vagy negyedekre. Tegye egy tálkába, és tegye be egy éjszakára a fagyasztóba. Másnap vegye ki az epreket, és hagyja 5–15 percig felengedni. Készítse elő a fagylaltkészítő tartozékot, tegye bele az eperdarabokat, és nyomja át egy tálkába. A sorbethez adja hozzá az apróra vágott fűszernövényt, de egy keveset hagyjon ki a tálaláshoz. Öntse rá a proseccót, és keverje össze. Ha az eper jobban kiengedett, és fagyosabb sorbetet szeretne, tegye vissza egy rövid időre a fagyasztóba. A tálkákban tálalt sorbetet szórja meg apróra vágott fűszernövénnyel, és díszítse egy szál fűszernövénnyel. Ha szereti a proseccót, egy kis plusz proseccóval még egyszer meglocsolhatja a sorbetet.