4 adag
30 perc + a hús pácolási ideje
Ismerős az érzés, amikor esténként azon töpreng, mit főzzön vacsorára? Ilyenkor jól jön egy sokoldalú alapanyag, mint a tortilla, amit szinte bárhogyan el lehet készíteni – és szinte mindig sikert arat. Ez a recept grillezett csirkemellel és ízletes, fűszeres páccal készül. És ha épp nincs kéznél a grill? Semmi gond – a húst egy Pečenkában, vagyis elektromos sütőedényben is szépen, szaftosan megsütheti.
Hozzávalók:
- 3 db csirkemellfilé
- tortillalapok
- salátakeverék
- paprika
- paradicsom
- Philadelphia krémsajt
- egy marék aprított metélőhagyma
Pác hozzávalói:
- 200 ml olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- friss fűszernövények (pl. kakukkfű, oregánó, bazsalikom...)
- 1 teáskanál só
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Egy tálban keverje össze az olajat, a sót, a borsot, az aprított zöldfűszereket és a zúzott fokhagymagerezdeket.
2. Pácolja a húst ebben a keverékben, lehetőleg egy éjszakán át.
3. Helyezze a Pečenkába a grillezőrácsot, majd tegye rá a bepácolt csirkemelleket. Süsse 20 percig.
4. Közben készítse elő a tortillákat: kenje meg őket Philadelphia krémsajttal, szórja meg aprított metélőhagymával, majd tegye rá a salátát és a zöldségeket.
5. A megsült húst szeletelje csíkokra, helyezze a tortillákra, tekerje fel, és tálalja azonnal.
