Tortilla grillezett csirkemellel

Tortilla grillezett csirkemellel

4 adag
30 perc + a hús pácolási ideje

 

Ismerős az érzés, amikor esténként azon töpreng, mit főzzön vacsorára? Ilyenkor jól jön egy sokoldalú alapanyag, mint a tortilla, amit szinte bárhogyan el lehet készíteni – és szinte mindig sikert arat. Ez a recept grillezett csirkemellel és ízletes, fűszeres páccal készül. És ha épp nincs kéznél a grill? Semmi gond – a húst egy Pečenkában, vagyis elektromos sütőedényben is szépen, szaftosan megsütheti.

 

Hozzávalók:

 

  • 3 db csirkemellfilé
  • tortillalapok
  • salátakeverék
  • paprika
  • paradicsom
  • Philadelphia krémsajt
  • egy marék aprított metélőhagyma

Pác hozzávalói:

  • 200 ml olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • friss fűszernövények (pl. kakukkfű, oregánó, bazsalikom...)
  • 1 teáskanál só
  • bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

 

1. Egy tálban keverje össze az olajat, a sót, a borsot, az aprított zöldfűszereket és a zúzott fokhagymagerezdeket.

2. Pácolja a húst ebben a keverékben, lehetőleg egy éjszakán át.

3. Helyezze a Pečenkába a grillezőrácsot, majd tegye rá a bepácolt csirkemelleket. Süsse 20 percig.

4. Közben készítse elő a tortillákat: kenje meg őket Philadelphia krémsajttal, szórja meg aprított metélőhagymával, majd tegye rá a salátát és a zöldségeket.

5. A megsült húst szeletelje csíkokra, helyezze a tortillákra, tekerje fel, és tálalja azonnal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK