Tofu sörélesztőpehelybundában

Tofu sörélesztőpehelybundában

2 adag
20 perc

 

A légkeveréses sütőben sült csirkecomb vagy sült krumpli sokak kedvence, hiszen gyors és jól bevált megoldás. De mi lenne, ha most valami különlegesebbet próbálna ki? Natálie, a Poklady kuchyně gasztroblog szerzője egy izgalmas receptet hozott: ropogósra sült tofu sörélesztőpehelybundában, friss zöldsalátával tálalva. Egészséges, egyedi és garantáltan feldobja a hétköznapi menüt.

 

Hozzávalók:

  • 1 csomag natúr tofu (180 g)

Tofu bunda:

  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál hoisin szósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál sörélesztőpehely
  • ½ teáskanál füstölt paprika

Zöldséges saláta:

  • uborka
  • paradicsom
  • piros kaliforniai paprika
  • újhagyma
  • jégsaláta
  • feta sajt
  • olívaolaj
  • só, bors, esetleg más fűszerek ízlés szerint

 

Elkészítés:

1. Keverje össze a bunda hozzávalóit, majd forgassa bele a tofut.

2. A légkeveréses sütő kosarát bélelje ki sütőpapírral, és helyezze bele a bepácolt tofudarabokat.

3. Süsse 180 °C-on 10–15 percig.

ETA TIPP: A tofut tálalja friss zöldségekből készült salátával és feta sajttal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK