2 adag
20 perc
A légkeveréses sütőben sült csirkecomb vagy sült krumpli sokak kedvence, hiszen gyors és jól bevált megoldás. De mi lenne, ha most valami különlegesebbet próbálna ki? Natálie, a Poklady kuchyně gasztroblog szerzője egy izgalmas receptet hozott: ropogósra sült tofu sörélesztőpehelybundában, friss zöldsalátával tálalva. Egészséges, egyedi és garantáltan feldobja a hétköznapi menüt.
Hozzávalók:
- 1 csomag natúr tofu (180 g)
Tofu bunda:
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál hoisin szósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál sörélesztőpehely
- ½ teáskanál füstölt paprika
Zöldséges saláta:
- uborka
- paradicsom
- piros kaliforniai paprika
- újhagyma
- jégsaláta
- feta sajt
- olívaolaj
- só, bors, esetleg más fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
1. Keverje össze a bunda hozzávalóit, majd forgassa bele a tofut.
2. A légkeveréses sütő kosarát bélelje ki sütőpapírral, és helyezze bele a bepácolt tofudarabokat.
3. Süsse 180 °C-on 10–15 percig.
ETA TIPP: A tofut tálalja friss zöldségekből készült salátával és feta sajttal.
