Adag: 4–5 fő részére
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Szereti a ropogós, fűszeres csirkehúst, de szívesebben választana egy könnyebb, otthoni változatot? Natálie Černoušková cseh gasztroblogger receptje segít ebben: megmutatja, hogyan készíthet el ízletes, ropogós csirkecombokat otthon, jóval kevesebb zsiradékkal.
Hozzávalók
- 10 db csirke alsócomb
- 100 g kefír
- 2 db tojás
- 250 g finomliszt
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen aprított bazsalikom
- ½ teáskanál oregánó
- ¼ teáskanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál édes (csemege) paprika
- 1 evőkanál füstölt paprika
- ½ teáskanál friss, apróra vágott rozmaring
- 2 cm friss, reszelt gyömbér
- 2 teáskanál mustár
- ½ teáskanál szárított fokhagymapor
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés lépésről lépésre
1. Fűszeres lisztkeverék elkészítése
Egy tálban keverje össze a lisztet a fűszerekkel, sóval, borssal és szárított zöldfűszerekkel.
2. Tojásos pác elkészítése
Egy másik tálban verje fel a tojásokat habosra, majd keverje hozzá a mustárt és a kefírt.
3. Panírozás
A csirkecombokat először mártsa meg a tojásos keverékben, majd forgassa bele a fűszeres lisztbe.
4. Sütés
Helyezze a combokat forrólevegős sütőbe vagy fritőzbe, és 180 °C-on süsse kb. 30 percig.
Sütés előtt ízlés szerint enyhén megpermetezheti a csirkecombokat olajspray-vel, vagy locsolhat rájuk egy kevés olajat – de ez a lépés el is hagyható, ha még könnyebb változatot szeretne.
5. Tálalás
Tálalja a ropogós csirkecombokat friss zöldsalátával – így lesz az étel egyszerre laktató és könnyed.
