Ropogós csirkecombok

Ropogós csirkecombok

Adag: 4–5 fő részére
Elkészítési idő: kb. 45 perc

 

Szereti a ropogós, fűszeres csirkehúst, de szívesebben választana egy könnyebb, otthoni változatot? Natálie Černoušková cseh gasztroblogger receptje segít ebben: megmutatja, hogyan készíthet el ízletes, ropogós csirkecombokat otthon, jóval kevesebb zsiradékkal.

 

Hozzávalók

 

  • 10 db csirke alsócomb
  • 100 g kefír
  • 2 db tojás
  • 250 g finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen aprított bazsalikom
  • ½ teáskanál oregánó
  • ¼ teáskanál őrölt fekete bors
  • 4 evőkanál édes (csemege) paprika
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • ½ teáskanál friss, apróra vágott rozmaring
  • 2 cm friss, reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál mustár
  • ½ teáskanál szárított fokhagymapor
  • 2 teáskanál sütőpor

 

Elkészítés lépésről lépésre

 

1. Fűszeres lisztkeverék elkészítése
Egy tálban keverje össze a lisztet a fűszerekkel, sóval, borssal és szárított zöldfűszerekkel.

2. Tojásos pác elkészítése
Egy másik tálban verje fel a tojásokat habosra, majd keverje hozzá a mustárt és a kefírt.

3. Panírozás
A csirkecombokat először mártsa meg a tojásos keverékben, majd forgassa bele a fűszeres lisztbe.

4. Sütés
Helyezze a combokat forrólevegős sütőbe vagy fritőzbe, és 180 °C-on süsse kb. 30 percig.
Sütés előtt ízlés szerint enyhén megpermetezheti a csirkecombokat olajspray-vel, vagy locsolhat rájuk egy kevés olajat – de ez a lépés el is hagyható, ha még könnyebb változatot szeretne.

5. Tálalás
Tálalja a ropogós csirkecombokat friss zöldsalátával – így lesz az étel egyszerre laktató és könnyed.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK