4 szendvics
20 perc
Egy jól ismert klasszikus újragondolva: ha a megszokott ketchup–sonka–sajt hármas helyett valami izgalmasabbra vágyik, próbálja ki ezt az elegáns összeállítást! A gorgonzola karakteres íze, az érlelt sonka sós-füstös aromája és a körte enyhe édessége tökéletesen kiegészítik egymást – a friss rukola vagy bébispenót pedig még üdébbé és harmonikusabbá teszi az egészet.
Hozzávalók:
- 8 szelet toastkenyér
- vaj
- 150 g gorgonzola
- ½ körte
- 2 marék friss rukola vagy bébispenót
- 4 szelet érlelt (szárított) sonka
Elkészítés:
1. Melegítse elő a Sorento Plus szendvicssütőt háromszög formájú sütőlapokkal. A kenyérszeletek egyik oldalát kenje meg vékonyan vajjal.
2. A nem megkent oldalára 4 szelet kenyérre helyezze a gorgonzolát, vékonyra szeletelt körtét, egy-egy szelet sonkát, valamint rukolát vagy bébispenótot. Fedje le a maradék szeletekkel úgy, hogy a vajas oldal kerüljön felülre.
3. Süsse a szendvicseket körülbelül 5 percig, amíg aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
Tipp: Friss salátával tálalva elegáns, gyors vacsora lehet belőle.