KEFÍRES AMERIKAI PALACSINTA

KEFÍRES AMERIKAI PALACSINTA

Adagok száma: kb. 10 darab
Elkészítési idő: kb. 30 perc

 

Könnyű, levegős palacsintára vágyik, de nincs otthon élesztő? Semmi gond – a kefír remek alternatíva! Segítségével a tészta puha, lágyan habos állagú lesz. Ráadásul a Sorento Plus multifunkciós szendvicssütővel még palacsintasütőre sincs szükség: csak töltse bele a tésztát, csukja le a készüléket, és néhány perc múlva már tálalhatja is a friss palacsintákat.

 

Hozzávalók a tésztához

 

·         400 g kefír

 

·         2 tojás

 

·         2 evőkanál (kb. 50 g) juharszirup – helyettesíthető agávé-, rizs-, cikória- vagy mézzel

 

·         3 evőkanál chiamag

 

·         1 teáskanál őrölt vanília vagy jó minőségű vaníliaaroma

 

·         egy csipet só

 

·         1 bio citrom reszelt héja

 

·         150 g hajdinaliszt

 

·         100 g teljes kiőrlésű búzaliszt

 

·         2 evőkanál kukoricakeményítő

 

·         1,5 teáskanál foszfátmentes sütőpor

 

·         1 teáskanál szódabikarbóna

 

Tálaláshoz javasolt

  • tejszínhab / túró / tejföl / natúr joghurt
  • friss gyümölcs
  • juharszirup (vagy más ízesített szirup)

 

Elkészítés lépésről lépésre

 

1. Tészta összeállítása
Egy nagyobb tálban keverje össze a kefírt, a tojásokat, a juharszirupot vagy mézet, a chiamagot, a vaníliát, a sót és a reszelt citromhéjat.
Egy másik tálban vegyítse el a hajdinalisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport és a szódabikarbónát.
Végül öntse össze a két keveréket, és lazán dolgozza össze – épp csak annyira, hogy egynemű, sűrű masszát kapjon.

2. Sütés
Melegítse elő a Sorento Plus szendvicssütőt a palacsintasütő lapokkal, majd kanalazza rá a tésztát.
Süsse a palacsintákat 5–6 percig, majd óvatosan fordítsa meg, és süsse még kb. 3 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

3. Tálalás
Tálalja a kész palacsintákat tejföllel, tejszínhabbal, túróval vagy joghurttal, friss gyümölcsökkel és juharsziruppal megcsorgatva.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK