Itáliai panini

Itáliai panini

4 panini

17 perc

 

A sült péksütemény könnyedén helyettesíthet egy könnyű, meleg ételt, különösen a nyári hónapokban. Élvezd a ropogós falatokat egy hagyományos olasz panini formájában, amely a bazsalikom és a lédús paradicsom jól bevált kombinációjával egy pillanat alatt elrepít a napsütötte Mediterráneumba.

Hozzávalók:

  • 2 mozzarellagolyó lében
  • 2 paradicsom
  • 4 evőkanál bazsalikomos pesto
  • Egy marék friss bazsalikom
  • 4 ciabatta vagy kis bagett
  • Olívaolaj

 

Elkészítés:

1.      A mozzarellát csepegtesd le, a paradicsomot mosd meg, majd mindkettőt szeleteld fel.

2.      A péksüteményeket vágd félbe hosszában, kend meg bazsalikomos pestóval, majd töltsd meg a sajttal és paradicsomszeletekkel. Végül szórd meg friss bazsalikomlevelekkel. Zárd össze a szendvicseket, és a tetejüket kend meg olívaolajjal.

A kész paniniket helyezd a forró Sorento Plus szendvicssütő grillrácsaira, süsd kb. 6 percig, majd tálald.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK