4 panini
17 perc
A sült péksütemény könnyedén helyettesíthet egy könnyű, meleg ételt, különösen a nyári hónapokban. Élvezd a ropogós falatokat egy hagyományos olasz panini formájában, amely a bazsalikom és a lédús paradicsom jól bevált kombinációjával egy pillanat alatt elrepít a napsütötte Mediterráneumba.
Hozzávalók:
- 2 mozzarellagolyó lében
- 2 paradicsom
- 4 evőkanál bazsalikomos pesto
- Egy marék friss bazsalikom
- 4 ciabatta vagy kis bagett
- Olívaolaj
Elkészítés:
1. A mozzarellát csepegtesd le, a paradicsomot mosd meg, majd mindkettőt szeleteld fel.
2. A péksüteményeket vágd félbe hosszában, kend meg bazsalikomos pestóval, majd töltsd meg a sajttal és paradicsomszeletekkel. Végül szórd meg friss bazsalikomlevelekkel. Zárd össze a szendvicseket, és a tetejüket kend meg olívaolajjal.
A kész paniniket helyezd a forró Sorento Plus szendvicssütő grillrácsaira, süsd kb. 6 percig, majd tálald.