GRILLEZETT CSIRKE SOUVLAKI

GRILLEZETT CSIRKE SOUVLAKI

Adagok száma: 6 nyárs
Elkészítési idő: kb. 8 perc + 2–3 óra pácolás

 

Szeretne grillezni anélkül, hogy tűzet kellene raknia, vagy a piszkos grill tisztításával bajlódna? A Sorento Plus szendvicssütővel mindez gyorsan és egyszerűen megoldható – így a nyári grillezés igazán gondtalan élménnyé válik. Készítse el ezeket az ízletes, grillezett nyársakat otthon, a nyaralóban vagy akár a kempingben, az időjárástól függetlenül!

Hozzávalók

 

  • 500 g csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál szárított oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál édes fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 6 darab fa nyárs (vagy fém nyárs)

 

Elkészítés lépésről lépésre

 

1. A csirkehús előkészítése
A csirkemelleket tisztítsa meg, majd vágja fel körülbelül 2x2 cm-es kockákra. A fokhagymagerezdeket hámozza meg, majd reszelje le vagy nyomja át fokhagymanyomón. Keverje össze az olívaolajjal, citromlével, oregánóval és paprikával, végül ízesítse sóval és borssal.

2. Pácolás
Adja a fűszeres keverékhez a húsdarabokat, és jól keverje össze. Fedje le, és pihentesse a hűtőszekrényben legalább 2–3 órán keresztül. Közben áztassa be a fa nyársakat hideg vízbe, hogy sütés közben ne égjenek meg.

3. Grillezés
A bepácolt húsdarabokat vegye ki a pácból, hagyja kissé lecsöpögni, majd szúrja fel őket a nyársakra. Helyezze a grillezőlapokat a Sorento Plus szendvicssütőbe, és hagyja felmelegedni. Amint a készülék jelzi az optimális hőmérsékletet, tegye bele a nyársakat, zárja le a fedelét, és grillezze kb. 10 percig.

4. Tálalás
Tálalja például görög tzatziki salátával és pitával. Kiváló nyári fogás – egyszerű, friss és nagyon ízletes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK