6 főre
110 perc
Amit általában „töltött bagettként” (szendvicsként) elképzelünk, annak vajmi kevés köze van ehhez az ízletesen összehangolt vietnámi finomsághoz. A tépett sertéshús és a bevált fűszerezési kombináció garantált sikert arat akár a családi asztalnál, akár egy baráti összejövetelen.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál lime-lé
- 7 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál áttört fokhagyma
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 teáskanál ötfűszer-keverék
- 2 evőkanál cukor
- 500 g sertéscomb
- 1 evőkanál növényi olaj
- francia bagettek
- vaj
- sriracha majonéz
- májkrém
- pácolt répa és fehér retek
- uborka
- koriander
- újhagyma
- jalapeño paprika
- ETA Tauro multifunkciós gyorsfőző
Elkészítés:
- Keverjük össze a lime-lét, a halszószt, a fokhagymát, a borsot, az ötfűszer-keveréket és a cukrot. A sertéshúst tegyük egészben a multifunkciós gyorsfőző edénybe, és öntsük rá a pácot. Állítsuk be a gyorsfőző programot 60 percre. A program végén nyomjuk meg a STOP gombot, és hagyjuk, hogy a nyomás természetesen csökkenjen — ezt a szelep leereszkedéséről ismerhetjük fel.
- Vegyük ki a húst, és villával tépkedjük kisebb rostokra, a zsírt távolítsuk el.
Melegítsünk egy serpenyőt, és pirítsuk meg a húst mindkét oldalán az olajon.
Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a húsból visszamaradt szaftot. - A francia bagetteket vágjuk félbe, mindkét felét kenjük meg vajjal, majd pirítsuk meg forró serpenyőben mindkét oldalon. A megsült bagetteket kenjük meg az egyik felén sriracha majonézzel, a másikon májkrémmel. A majonézes felére rétegezzük a tépett húst, a pácolt répát és fehér retket, az uborkát, a koriandert, az újhagymát és az apróra vágott jalapeño paprikát, majd feddjük le a másik fél bagettel. Tálaljuk.
