Szendvicsek grillezett csirkével és cukkinivel

Szendvicsek grillezett csirkével és cukkinivel

 

2 - 4 adag     

20 perc

 

A falatkák túl kevesek, de egy teljes étel túl sok? Készíts vendégeknek vagy uzsonnára a családnak szendvicseket grillezett csirkével és cukkinivel, frissítő öntettel – a receptet Martina Lancingerová bloggere ajánlja.

 

Hozzávalók:

Grillezett csirke:

2 csirkemell

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál lime-lé

1 gerezd fokhagyma

1 teáskanál finomra reszelt gyömbér

1 csapott teáskanál füstölt őrölt paprika

1 csapott teáskanál őrölt koriander

1 csapott teáskanál őrölt római kömény

frissen őrölt bors


Öntet:

2 evőkanál sűrű natúr joghurt

1 evőkanál lime-lé

1 evőkanál finomra aprított koriander

 

Továbbá:

1 (keményebb) cukkini

olívaolaj

1 bagett

rukola

szezámmag

friss koriander

 

Elkészítés:

1.      A csirkemellek vastagabb részét vágd be lapjában, így több szeletet kapsz, és gyorsabban átsülnek a grillen.

2.      Egy tálban keverd össze az olívaolajat, lime-levet, zúzott fokhagymát, gyömbért, őrölt paprikát, koriandert, római köményt, sót és borsot. Forgasd bele a húst, hogy jól bevonja a pác. Fedd le, és pácold a hűtőben egy éjszakán át.

3.      Keverd össze az öntet hozzávalóit, és tedd hűtőbe pihenni.

4.      A cukkinit vágd vékony szeletekre, kend meg egy kevés olajjal, sózd meg, és grillezd rövid ideig. Tedd félre.

5.      Grillezd meg a csirkét – kisebb daraboknak elég kb. 10 perc. Hagyd egy kicsit pihenni, majd szeleteld fel vékonyan.

6.      A bagettet szeleteld fel, és pirítsd meg szárazon serpenyőben, grillen vagy kenyérpirítóban. Locsold meg a korianderes öntettel, szórd meg egy kevés rukolával, tedd rá a cukkinit és a húst, majd szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK