2 - 4 adag
20 perc
A falatkák túl kevesek, de egy teljes étel túl sok? Készíts vendégeknek vagy uzsonnára a családnak szendvicseket grillezett csirkével és cukkinivel, frissítő öntettel – a receptet Martina Lancingerová bloggere ajánlja.
Hozzávalók:
Grillezett csirke:
2 csirkemell
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál lime-lé
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál finomra reszelt gyömbér
1 csapott teáskanál füstölt őrölt paprika
1 csapott teáskanál őrölt koriander
1 csapott teáskanál őrölt római kömény
só
frissen őrölt bors
Öntet:
2 evőkanál sűrű natúr joghurt
1 evőkanál lime-lé
1 evőkanál finomra aprított koriander
só
Továbbá:
1 (keményebb) cukkini
olívaolaj
1 bagett
rukola
szezámmag
friss koriander
Elkészítés:
1. A csirkemellek vastagabb részét vágd be lapjában, így több szeletet kapsz, és gyorsabban átsülnek a grillen.
2. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, lime-levet, zúzott fokhagymát, gyömbért, őrölt paprikát, koriandert, római köményt, sót és borsot. Forgasd bele a húst, hogy jól bevonja a pác. Fedd le, és pácold a hűtőben egy éjszakán át.
3. Keverd össze az öntet hozzávalóit, és tedd hűtőbe pihenni.
4. A cukkinit vágd vékony szeletekre, kend meg egy kevés olajjal, sózd meg, és grillezd rövid ideig. Tedd félre.
5. Grillezd meg a csirkét – kisebb daraboknak elég kb. 10 perc. Hagyd egy kicsit pihenni, majd szeleteld fel vékonyan.
6. A bagettet szeleteld fel, és pirítsd meg szárazon serpenyőben, grillen vagy kenyérpirítóban. Locsold meg a korianderes öntettel, szórd meg egy kevés rukolával, tedd rá a cukkinit és a húst, majd szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.
