6 adag
4-8 óra
A szárítás az egyik legrégebbi tartósítási mód. Szárítani különféle gyümölcsöket és zöldségeket lehet. Ezúttal a mangóból és narancsból készült gyümölcslap receptjét hoztuk el Önnek, de ne féljen kísérletezni. Tökéletes választás ribizliből (cukorral vagy cukorsziruppal édesítve), vagy kajszibarackból, ananászból stb. gyümölcslapot készíteni. Gyakorlatilag bármilyen idénygyümölcsöt felhasználhat, ami a kertben megterem, vagy a piacon megvásárolható.
Hozzávalók:
- 2 érett mangó
- 2 narancs
Lépések:
- Hámozza meg a mangót és a narancsot, majd tegye nagy teljesítményű turmixgépbe és pépesítse. A keveréket öntse a sütőpapírral borított tálcákra (a sütőpapírt finoman szurkálja meg), majd egyenletesen oszlassa el a masszát a tálcákon. A lapok vastagsága körülbelül 6–10 mm legyen.
- A gyümölcsaszalót állítsa 60 °C-ra, és szárítsa a lapokat 4–6 órán keresztül. Időnként ellenőrizze a lapokat. Amikor érintésre szárazak, könnyen elválnak a sütőpapírtól, és nem hagynak rajta foltot, akkor kész vannak.
