Mákos szívecskék citrommal

Mákos szívecskék citrommal

 

Rengeteg desszert létezik, amelyben a mákot citrommal kombináljuk – nem véletlenül, hiszen ez valóban kitűnő párosítás. Miért ne használnánk ezt a kombinációt akár karácsonyi sütemény formájában is? Higgyék el, ezt az ízkombinációt ribizlilekvárral imádni fogja az egész család.

 

Hozzávalók 2 tepsihez:

 

  • 200 g finomliszt
  • 70 g mák (őrölt)
  • 50 g porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • Csipetnyi só
  • 140 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • Ribizlilekvár a ragasztáshoz
  • Fehér csokoládé a meglocsoláshoz

 

Elkészítés:

 

  • Keverje össze a lisztet, az őrölt mákot, a cukrot, a reszelt citromhéjat és egy csipet sót. Adja hozzá a kis kockákra vágott vajat és a tojássárgáját, majd dolgozza össze a tésztát.
  • A tésztát csomagolja élelmiszerfóliába, és hagyja a hűtőben legalább 3 órán át hűlni.
  • Vegye ki a tésztát, és hagyja egy kicsit „pihenni”, hogy könnyebben nyújtható legyen. Lisztezett felületen nyújtsa ki kb. 2 mm vastagságúra.
  • A tésztából szaggasson tetszőleges formákat, amelyeket majd össze tud ragasztani. Használhat lyukacsos formákat is, és ragaszthatja úgy, mint a linzert.
  • Süsse 180 °C-on kb. 8 percig.
  • A kihűlt süteményeket ragassza össze ribizlilekvárral, és hagyja egy éjszakán át dermedni.
  • Díszítse olvasztott csokoládéval vagy tetszőleges dekorációval fantáziája szerint.