30 perc
12 perc sütés
Karácsony a vanília és a mézeskalács fűszeres illatával.
Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g nádcukor
- 170 g puha vaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál citromhéj
- 1/3 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze az összes száraz hozzávalót, azaz a lisztet, a cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket.
- A száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a puha vajat, a tojásokat, a citromhéjat és a vanília kivonatot, majd konyhai robotgéppel dolgozzuk sima tésztává.
- A tésztát lisztezett deszkán, fólia segítségével nyújtsuk ki. Szúrjunk ki tetszőleges formákat, és helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire.
- A kekszeket előmelegített sütőben 160 °C-on kb. 12 percig süssük.
