Házi készítésű natúr joghurt

Házi készítésű natúr joghurt

 

6 adag

6 óra

 

A házi joghurt készítése nem ördöngösség és a Vital Air szárítóval bárki könnyedén elkészítheti. Készíthet benne kiváló minőségű bio joghurtot ideális összetétellel, adalékanyagok, tartósítószerek és egyéb hozzáadott anyagok nélkül. A házi joghurt ízesítésébe az egész család, akár a gyerekek is bevonhatók, így mindig más-más ízű joghurtot kaphatnak.

 

Hozzávalók:

1 l friss, teljes tej
4 evőkanál natúr fehér joghurt élő kultúrával
ETA Vital Air élelmiszer aszaló

 

Lépések:

 

  1. Melegítse a tejet egy lábasban 70 °C-ra a tűzhelyen, majd azonnal vegye le a tűzről. Hagyja lehűlni 50 °C-ra. Ezután keverje bele alaposan a joghurtkultúrát, majd öntse tiszta, lezárható üvegekbe.
  2. Az üvegeket zárja le fedővel, majd helyezze a Vital Air szárító aljára, állítsa 46 °C-ra és 6 órára.
  3. A kész joghurtot hagyja teljesen kihűlni és tárolja hűtőszekrényben. Zárt üvegben akár 5 napig is eláll.