Tépett sertéshúsos bagett

Tépett sertéshúsos bagett


6 főre

110 perc

 

Amit általában „töltött bagettként” (szendvicsként) elképzelünk, annak vajmi kevés köze van ehhez az ízletesen összehangolt vietnámi finomsághoz. A tépett sertéshús és a bevált fűszerezési kombináció garantált sikert arat akár a családi asztalnál, akár egy baráti összejövetelen.

 

Hozzávalók:

 

  • 1 evőkanál lime-lé
  • 7 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál áttört fokhagyma
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál ötfűszer-keverék
  • 2 evőkanál cukor
  • 500 g sertéscomb
  • 1 evőkanál növényi olaj
  • francia bagettek
  • vaj
  • sriracha majonéz
  • májkrém
  • pácolt répa és fehér retek
  • uborka
  • koriander
  • újhagyma
  • jalapeño paprika
  • ETA Tauro multifunkciós gyorsfőző

 

Elkészítés:

 

  1. Keverjük össze a lime-lét, a halszószt, a fokhagymát, a borsot, az ötfűszer-keveréket és a cukrot. A sertéshúst tegyük egészben a multifunkciós gyorsfőző edénybe, és öntsük rá a pácot. Állítsuk be a gyorsfőző programot 60 percre. A program végén nyomjuk meg a STOP gombot, és hagyjuk, hogy a nyomás természetesen csökkenjen — ezt a szelep leereszkedéséről ismerhetjük fel.
  2. Vegyük ki a húst, és villával tépkedjük kisebb rostokra, a zsírt távolítsuk el.
    Melegítsünk egy serpenyőt, és pirítsuk meg a húst mindkét oldalán az olajon.
    Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a húsból visszamaradt szaftot.
  3. A francia bagetteket vágjuk félbe, mindkét felét kenjük meg vajjal, majd pirítsuk meg forró serpenyőben mindkét oldalon. A megsült bagetteket kenjük meg az egyik felén sriracha majonézzel, a másikon májkrémmel. A majonézes felére rétegezzük a tépett húst, a pácolt répát és fehér retket, az uborkát, a koriandert, az újhagymát és az apróra vágott jalapeño paprikát, majd feddjük le a másik fél bagettel. Tálaljuk.