Teljes kiőrlésű fánkocskák körtés krémmel

Teljes kiőrlésű fánkocskák körtés krémmel

2 tepsi

120 perc

 

Szereti a klasszikus képviselőfánkot, de mégis valami újra vágyik? Akkor ki kell próbálnia a teljes kiőrlésű lisztből készült fánkokat körtés krémmel! Olyan könnyűek, mint a felhő, és kellemesen frissítőek.

Hozzávalók:

 

A tésztához:

  • 250 ml víz
  • 80 g vaj
  • egy csipet só
  • egy csipet cukor
  • 170 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 4 tojás – 210 g

A töltelékhez:

  • 3 körte
  • 1–2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál panela szirup (szárított nádcukorból)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 250 g túró (magasabb zsírtartalmú teljes tejből készült, tömörebb, firmer túró)
  • 250 g félzsíros túró (alacsonyabb zsírtartalmú, lágyabb, krémesebb túró)
  • 250 ml habtejszín

 

Elkészítés:

 

  1. Először készítsük el a sütött körtét a krémhez. A körtéket hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, és kockázzuk fel. Helyezzük őket egy sütőedénybe, locsoljuk meg citromlével, szórjuk meg panelával (vagy nádcukorral) és fahéjjal. Keverjük össze, majd 190 °C-on süssük 30 percig. Hagyjuk kihűlni.
  2. A sütött körtéből öntsünk félre egy kis szirupot (kb. 1–2 evőkanál), amelyet a végén majd a krémhez adhatunk a kívánt állag eléréséhez. A körtéket turmixoljuk sima pürévé, hagyjuk lehűlni és tegyük a hűtőbe.
  3. Készítsük el a tésztát. Öntsük a vizet egy lábasba, adjuk hozzá a vajat, egy csipet sót és cukrot, majd olvasztjuk fel. Amikor a keverék forrni kezd, szórjuk bele a lisztet, és fakanállal keverjük, amíg a tészta kompakt és csomómentes nem lesz és az alján enyhén megpirul.
  4. A tésztát tegyük a konyhai robotgép dagasztótáljába, szereljük fel a keverőfejet, és kezdjük el keverni, hogy a tészta lehűljön, mert a tésztába adagolandó tojások különben megfőnének. Közben a tojásokat verjük fel.
  5. Amikor a tészta langyosra hűlt, folyamatos keverés mellett fokozatosan adagoljuk hozzá a tojásokat. Miután a tojásokat belekevertük, hagyjuk a tésztát még néhány percig keverni, így jobban felszabadul a glutén, és rugalmasabb lesz a tészta.
  6. Töltsük a tésztát egy csillagvégű habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk köröket, kb. 8–10 cm külső átmérővel.
  7. Süssük 230 °C-ra előmelegített sütőben 10–12 percig. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet 190 °C-ra, és süssük tovább 20 percig. Sütés után vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
  8. A karikákat éles késsel vágjuk félbe.
  9. A körtépürét keverjük simára mindkét túróval. A tejszínt verjük habbá, majd kétszer adagolva óvatosan forgassuk a körtés túróba. Ha a krém elég sűrű, elhagyható egyébként pedig hozzáadható a félretett szirup, hogy ízesítsük. Ha a krém nem elég édes, ízlés szerint porcukorral édesíthetjük.
  10. Töltsük a krémet egy csillagvégű habzsákba, és töltsük meg a karikákat. A tetejüket enyhén szórjuk meg porcukorral.

 

Konyhai robotgép ETA Gratus Kuliner II Max 2038 90010 szürke
BLACK FRIDAY

Konyhai robotgép ETA Gratus Kuliner II Max 2038 90010 szürke

379.990 Ft284.990 Ft
Raktáron a boltban
Konyhai robotgép ETA Gratus Evo Gratus Evo Smart 1028 90025
BLACK FRIDAY

Konyhai robotgép ETA Gratus Evo Gratus Evo Smart 1028 90025

144.990 Ft122.990 Ft
Raktáron a boltban
Konyhai robotgép ETA Gratus Evo Gratus Evo Max 1028 90061 fehér
BLACK FRIDAY