Mandulás bukta tojás likőrrel

Elkészítési idő 45 perc / 16 adag

  • 5 db tojás, 250 g kristály cukor

  • 250 g liszt, 100 ml olaj

  • 100 g főző csokoládé

  • 1 db sütőpor

  • 100 ml tojás likőr

  • 50 g mandula darab

  • vaj

 

 

Keverje habosra össze a tojást cukorral. A lisztet a sütőporral együtt egy szitán keresztül adja hozzá a tojás habhoz, folyamatosan keverje és a végen adjon hozzá olajat. Szedje a keveréket két felé, egyikbe tegye bele az olvasztott csokoládét.

A Pečenka edényt kenje ki vajjal, szórjon bele mandulát és sütő zacskó segítségével adja hozzá a keverékeket. A második keveréket mindig tegye keresztbe az elsővel, hogy rácsos legyen. Süsse 30 – 35 percig. Sütés után öntse rá a tojás likőrt és hagyja kihűlni.

 TERMÉKEK : Pečenka (ETA013390000)